Varför ska du överväga att använda baby tallrik i silikon?

 Slänger du det på bordet och kallar det en dag när det är dags för barnets första smak av riktig mat? Absolut inte! Här är några anledningar till varför det är bra för ditt barn att använda en tallrik eller skål för bebisar.

 

Killar, det handlar om portionerna 

 

När det gäller att introducera fast föda med ditt spädbarn är det vanliga misstaget som de flesta föräldrar och vårdare gör mängden mat.

 

Så låt oss vara ärliga när det gäller portionsstorlekar: spädbarnsportionerna är mycket mindre än vad du kanske tror!

 

En uppdelad barntallrik är ett bra sätt att hålla mängderna under kontroll. De fasta måltiderna vi erbjuder ger en del näringsämnen, men de ger också barnet möjlighet att experimentera med olika smaker och texturer, samt leka och upptäcka denna konstiga nya sak som kallas mat.

 

Livets krydda är variation 

 

En annan fördel med delade babyplattor i silikon är att de fungerar som en visuell påminnelse om att barnet måste äta olika sorters mat.

 

Minst tre olika livsmedel bör introduceras för ditt barn vid varje måltid. Självklart behöver det inte vara helt olika saker; att återanvända livsmedel på ett ansvarsfullt sätt eller använda rester är båda utmärkta alternativ.

 

En uppdelad tallrik med tre separata delar påminner å andra sidan om att barnet ska få se en mängd olika måltider och låter dig vara i rutin att göra det vid varje måltid.

 

Tallrikar och skålar hjälper till att hålla röran på ett minimum

 

Du kanske tror att om du har en tallrik eller skål för barn med i mixen blir det fler rätter. Ja, du kommer att behöva diska en eller två extra rätter. Att införa en tallrik i silikon till bordet, å andra sidan, hjälper verkligen till att minska röran!

 


 

 

Att mata en bebis kan vara en stökig historia, särskilt om du använder baby-ledd avvänjning. Faktum är att bebisar som placeras framför en tallrik eller skål gör mindre stök.

 

Utveckling av motoriska färdigheter 

 

Babyskålar och -tallrikar kan hjälpa till att utveckla motoriska färdigheter i samband med ätandet. Med den mjuka kanten på en tallrikskant i silikon kan barnet börja skrapa maten och till och med få lite av den i munnen!

Comments

Popular posts from this blog

Hur man väljer en riktig nappflaska

Varför är det nödvändigt att använda en ren nappflaska